Werkstraf na aanranding begeleidster in jeugdinrichting in Leiderdorp

Redactie Leidsch Dagblad
leiderdorp

Een bewoner (22) van jeugdinrichting voor jeugdigen De Waard in Leiderdorp is deze week bij verstek door de Haagse politierechter veroordeeld tot een werkstraf van 40 uur wegens aanranding van een destijds 26-jarige begeleidster.

De man nam de vrouw op 3 mei 2011 op zijn kamer eerst op schoot en zou haar daarna bij de borsten hebben gegrepen. De begeleidster vertelde tegen de politie dat zij vijf keer had geschreeuwd dat de verdachte haar moest loslaten.

Een medewerker van de inrichting kwam op het geschreeuw af en kon de vrouw ontzetten. Zelf ontkende de bewoner, die in De Waard verbleef vanwege een jeugdinrichting, dat hij de vrouw tegen haar wil had betast. Tegen de politie vertelde de verstandelijk beperkte verdachte dat hij de vrouw meteen had losgelaten toen zij liet weten niet van zijn toenadering gediend te zijn.

De advocaat van de uit Breda afkomstige jeugd tbs’er zei dat de begeleidster een onbetrouwbare aangifte had gedaan. De begeleidster zou al eerder problemen hebben gehad met bewoners, die hun handen niet konden thuishouden, Daardoor voelde zij zich zo onveilig dat zij wilde stoppen met haar werk.

Vanwege deze moeilijkheden, zou de vrouw veel te heftig hebben gereageerd op de aanraking door de bewoner. De opgelegde straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.