Rik Kamps nieuwe voorzitter 3 October Vereeniging

© Foto: 3october.nl

1 / 2
Miep Smitsloo
Leiden

Rik Kamps wordt hoogstwaarschijnlijk de nieuwe voorzitter van de 3 October Vereeniging. De naam van de 53-jarige Leidse notaris, vennoot bij TeekensKarstens, is voorgelegd aan de commissarissen van de vereniging. Dit nadat een commissie, samengesteld uit het bestuur, eerder al voor Kamps had gekozen.

De naam van Michiel Zonnevylle’s beoogd opvolger viel in eerste instantie niet verkeerd. Kamps is gepokt en gemazeld in de vereniging, waar hij al dertien jaar bestuurslid is. Hij kent de ’mores’, zo luidt de algemene opinie, is geliefd en staat bekend als ’een jonge en enthousiaste hond’.

Overigens is het nog niet zeker dat Rik Kamps op 3 oktober 2018 in de koets plaatsneemt. Niet omdat de algemene ledenvergadering er medio mei volgend jaar nog mee moet instemmen. Want dat hoeft omdat hij al bestuurslid is, niet. Maar Kamps houdt zelf nog een slag om de arm. In het ’interview van de week’ legt hij aanstaande zaterdag uitgebreid uit waarom: ’Ik doe het alleen als ik het gevoel krijg dat mijn benoeming breed wordt gedragen. Daarom ga ik eerst met de commissarissen, oudgedienden en ’stakeholders’ praten. Mocht er weerzin zijn, dan doe ik het niet’. Ook wil hij een ’proeftijd’ van een jaar.

Als hij die instemming krijgt, dan neemt Kamps staande de ledenvergadering 2018 het stokje van Michiel Zonnevylle over. De oud-burgemeester van Leiderdorp heeft de vereniging dan zes jaar geleid.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.