Bordesscène in Katwijk blijft uit bij twee kampioenen

Paul de Vlieger
Katwijk

Mochten vv Katwijk en Quick Boys zaterdag allebei kampioen worden dan moeten de supporters het een keer zonder de traditionele bordesscène bij het raadhuis doen. Beide clubs wijken dan voor de officiële huldiging uit naar hun eigen accommodatie.

Dat is de uitkomst van overleg dat de besturen van de twee voetbalclubs gisteren met de gemeente hebben gevoerd. Een huldiging na elkaar bij het gemeentehuis zien beide verenigingen niet zitten omdat de tweede dan onvermijdelijk ’in de rommel van de eerste staat’. En een huldiging van beide kampioenen tegelijk wuiven de clubs al helemaal weg. ,,Dat klinkt wellicht leuk, maar is een knettergek idee. Niet doen dus’’, zeggen de twee voorzitters Mart Vergouwen (Katwijk) en Henk-Jan van Maanen (Quick Boys).

Het kost de voorzitters enige moeite om op de zaken vooruit te lopen, omdat er zaterdagmiddag eerst nog wel een overwinning nodig is. ,,We hebben zondag allemaal gezien hoe het Ajax verging. We moeten nog flink aan de bak’’, zegt Vergouwen wiens club thuis tegen de directe concurrent HHC speelt.

Quick Boys heeft met een uitwedstrijd in Vlaardingen tegen het al gedegradeerde Deltasport op papier een minder zware klus te klaren, maar ook Van Maanen verwijst naar Ajax. ,,Laat dat een waarschuwing zijn’’, zegt de voorzitter, die er onmiddellijk aan toevoegt zich niet te kunnen voorstellen dat zijn club de titel nog verspeelt. Er reizen overigens zaterdag zo’n 25 supportersbussen met Quick Boys mee.

Winnen Katwijk en Quick Boys allebei dan volgt in beide gevallen eerst een rondrit met cabriobussen door respectievelijk Katwijk Noord en Katwijk aan Zee. Bij vv Katwijk zijn de festiviteiten in de namiddag gepland, Quick Boys richt zich meer op de avonduren.

Voor vv Katwijk volgt na de rondrit een grote huldiging op het parkeerterrein van De Krom waar een podium wordt gebouwd. Quick Boys kiest ervoor de kampioenen te huldigen op het hoofdveld op Nieuw Zuid, waarbij het publiek op de tribunes en rond het veld een plekje kan zoeken.

Hoewel bij één kampioenschap alsnog wordt uitgeweken naar het gemeentehuis, hopen Vergouwen en Van Maanen allebei op twee titels. ,,En zo denken de meeste supporters er over’’, zeggen ze beiden.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.