Lekker buitenspelen tijdens Leidse Hooidagen

Beestjes vangen in de sloot en kanoën op het water op de Leidse Hooidagen.

Beestjes vangen in de sloot en kanoën op het water op de Leidse Hooidagen.© FotoTaco van der Eb

Theo de With
Leiden

In een boom klimmen, een hut bouwen, slootje springen, op een grasspriet fluiten, moddertaartjes bakken. Deze activiteiten staan allemaal op een lijst van vijftig dingen die kinderen voor hun twaalfde buiten gedaan moeten hebben. Door mee te doen aan de Leidse Hooidagen kan een aantal activiteiten van deze lijst worden afgevinkt.

De organisatoren schatten dat zo’n 25 activiteiten kunnen worden gedaan tijdens de Leidse Hooidagen op zaterdag 25 en zondag 26 augustus. ’t Vogelhoff langs de Vlietweg in Leiden wordt komend weekend één groot buitenspeelpark.

Voor kinderen in deze regio is dit het laatste weekend van de zomervakantie. Voordat zij weer braaf in de schoolbanken plaats moeten nemen, krijgen ze nog één keer de kans lekker buiten te ravotten en smerig te worden.

De zesde editie van de Leidse Hooidagen is dit jaar uitgebreid met een nieuw element: een streekmarkt. Het gaat hierbij om producten die gemaakt worden in het zogeheten Land van Wijk en Wouden - het poldergebied tussen Leiden, Zoetermeer en Alphen aan den Rijn. Natuurlijk wordt er kaas in dit gebied geproduceerd, maar de melk wordt ook gebruikt om ijs en zuiveldranken van te maken. En er zijn meer producten die het land voortbrengt: honing, jam, sappen en zelfs wijn.

Voor de wat oudere kinderen (9+) verschijnt er op ’t Vogelhoff ook een Nature Escape Room. Teams van vier tot zes mensen, waarvan minstens de helft kinderen tussen 9 en 12 jaar zijn, kunnen zich via naarbuiten.leiden@gmail.com aanmelden.

Wegens gebrek aan parkeerruimte bij ’t Vogelhoff roept de organisatie bezoekers op om zoveel mogelijk met de fiets te komen. De entree voor de Leidse Hooidagen bedraagt vijf euro per persoon (vanaf 4 jaar).

Leidse Hooidagen, zaterdag 25 en zondag 26 augustus, 10.00-16.00 uur, ’t Vogelhoff, Vlietweg 68a, Leiden.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.