Oude Kooi blijft in onzekerheid

leiden

Ze hadden gehoopt op duidelijkheid, de Oude Kooibewoners die in een huis wonen dat woningcorporatie De Sleutels van Zijl en Vliet (SZV) wil slopen voor nieuwbouw. Zij waren woensdagavond uitgenodigd voor de eerste van twee informatieavonden over de plannen. Maar wat zij ook aan informatie kregen, duidelijkheid was het niet.

,,Ik had gehoopt op een overzichtje met jaartallen; ik hoor al vijf jaar dat we dat krijgen. Wannéér gebeurt er iets?'' Een dame uit het publiek probeert het, maar komt niet veel verder. SZV heeft het over betere woonkwaliteit, duurzaamheid en betere energieprestaties van nieuwbouwhuizen. Dat ze vanaf 2011 ('of later') met het voorbereiden van de sloop beginnen en het dan geleidelijk in tien jaar doen. Dat ze nog niet weten wat ze tot die tijd nog aan onderhoud zullen doen. En SZV herhaalt elke tien minuten dat het nog maar voorlopige plannen zijn. Niets definitiefs.

Precies wat het publiek in een overvol buurthuis aan de Driftstraat niet wil horen. ,,Het is ook iedere keer hetzelfde'', zegt John van der Smissen na afloop. ,,Aan het einde van het jaar zeggen ze dat we meer duidelijkheid krijgen halverwege het volgende. Nu zeggen ze weer in juni 2009 meer te weten.''

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.