Zandsculpturen maken in weer en wind

Noordwijk

Rudolf Pylaev heeft een lichtblauwe vuilniszak over zijn camouflagepak aangetrokken. En Marjon Katerberg werkt met een grote veiligheidsbril op. De weersomstandigheden zijn dinsdagmiddag bar en boos op de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk: plensbuien en een stormachtige wind.

De carvers en sculptors zijn sinds zondag aan het werk aan zes scupturen die voor het European Sand Sculptures Festival op de KW-Boulevard worden gemaakt. De kunstenaars hebben zelf méér last van het slechte weer dan hun kunstwerken. Die kunnen met gemak windkracht 7 aan en hebben evenmin erg te lijden onder grote hoeveelheden hemelwater.

Prinsessen is het thema, zes Disneyfiguren: Doornroosje, Ariel, Sneeuwwitje, Assepoester, Belle en Jasmine. Wellicht wordt er een tipje van de sluier opgelicht van prinses Tiana, uit de nieuwste Disneyfilm 'De prinses en de kikker'. Een aansprekend thema, vindt de Amsterdamse Marjon Katerberg, die samen met Uldis Zarins uit Letland bezig is aan Doornroosje. ,,Het is voor iedereen direct herkenbaar.''

De carvers leggen vrijdag de laatste hand aan hun zandsculpturen. Zaterdag en zondag is het openingsweekend van het Sand Sculptures Festival. De kunstwerken zijn tot en met 27 september te bewonderen op de Koningin Wilhelmina Boulevard.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.