Raad Oegstgeest vraagt raad om niet te roken

© ANP

Ruud Sep
Oegstgeest

Zouden de rokers in de gemeenteraad zo vriendelijk willen zijn om tijdens pauzes niet voor de hoofdingang van het gemeentehuis te gaan staan paffen, maar hun heil ergens anders willen zoeken?

Het zou een terloops verzoek kunnen zijn, maar in de gemeenteraad van Oegstgeest was het afgelopen dinsdag een heuse motie. Een motie die aan het eind van de begrotingsbehandeling ook nog werd aangenomen. Dus het verzoek om niet bij de voordeur te roken is nu echt officieel.

Tim van Tongeren (Progressief Oegstgeest) vond het raar dat er over dit onderwerp moest worden gestemd. ,,We moeten gewoon afspreken dit niet meer te doen.’’

De motie van de niet-rokende D66’ers leidde nog tot enige verdeeldheid. VVD en Hart voor Oegstgeest - beide geleid door straffe rokers - stemden tegen met een beroep op de persoonlijke vrijheid. CDA-leider Eibertjan van Blitterswijk - ook een fervent roker - sprak van een ’zeer sympathieke motie’ en stemde samen met zijn fractie en de voltallige oppositie voor het verbannen van rokers op de stoep.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.