GemeenteBelangen: ’Verlaag snelheid N206 naar 80km/u’

De N206 vanaf het Zeewegviaduct. Archieffoto

De N206 vanaf het Zeewegviaduct. Archieffoto

Alieke Hoogenboom
Katwijk

GemeenteBelangen pleit ervoor dat de snelheidslimiet op de N206 ter hoogte van de Helmbergweg in Katwijk omlaag gaat, van honderd naar tachtig kilometer per uur. De politieke partij dient donderdag, tijdens de raadsvergadering, een motie in.

’Deze simpele en zeer goedkope handeling van het verplaatsen van een bord is een oplossing voor het geluidsoverlast probleem in de wijk’, schrijft fractievoorzitter René Slootweg op de website van de politieke partij. Katwijk zou hiermee de inwoners van de wijk Rijnsoever tegemoet komen, stelt hij.

De motie van Slootweg is een reactie op het besluit van de gemeente om de geluidswal ter hoogte van de Helmbergweg in Katwijk te vervangen door een nieuw scherm.

GemeenteBelangen was de enige partij die tegen het plan stemde, onder meer omdat hier honderden bomen voor weg moeten. Bewoners van de woonwijk Rijnsoever probeerden deze zomer middels een handtekeningenactie nog dat het nieuwe scherm geen drie, maar 5,5 meter hoog zou worden, om geluidsoverlast tegen te gaan.

De petitie bracht B en W niet op andere gedachten. In juni kwamen tijdens een informatieavond voor buurtbewoners alternatieve opties naar voren, waaronder het verlagen van de snelheidslimiet. Slootweg hoopt met dit voorstel de provincie en het college van B en W om tafel te krijgen.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.