Bijval voor nieuwbouwproject Sumatrastraat Leiden

Het complex aan de Sumatrastraat.

Het complex aan de Sumatrastraat.© Zijdekwartier architecten

Loman Leefmans
Leiden

De Leidse politiek is in ruime meerderheid voorstander van de bouw van een flatgebouw aan de Sumatrastraat. En met enthousiasme. ,,Honderd procent sociale huur, wat wil je nog meer’’, aldus SP-raadslid Han Dirks.

Het betreft een voorlopige ontwerp van Zijdekwartier Architecten uit Leiden, in opdracht van woningcorporatie Ons Doel. Het complex met zes lagen gaat circa tachtig appartementen bevatte en komt op de plek van het voormalige schoolgebouw van de Springplank.

Als de benodigde procedures met goed gevolg worden doorlopen en de vergunningen op tijd vrijkomen, gaat de eerste paal over ongeveer een jaar de grond in. Zestien maanden later krijgen de eerste bewoners hun huissleutel. Hoeveel de bouw gaat kosten, is nog niet bekend want het project moet ook nog worden aanbesteed.

Buurtbewoners toonden zich eerder tevreden over het nieuwe gebouw, maar hadden wel zorgen over de toenemende parkeerdruk die nieuwe bewoners met zich meebrengen. Die voorspelde parkeerdruk wordt verlicht door het openstellen voor buurtbewoners van de parkeervakken bij de nabij gelegen sport- en zwemcomplex De Zijl aan de Paramaribostraat.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.