Foreholte haalt uit tegen hoger geklasseerd E&A

Hielke Biemond
Voorhout

Foreholte-coach Ricardo Clarijs zag wekenlang dat zijn ploeg ondanks een voorsprong de wedstrijd niet kon ‘doodmaken’. Zaterdagavond trapte de ploeg niet meer in die val en versloeg het hoger geklasseerde E&A met maar liefst 36-23.

,,Laten we inderdaad hopen dat we er nu voor eens en voor altijd mee afgerekend hebben”, aldus doelvrouw Kim Geerlings over de terugval die bijna systematisch leek te worden. ,,We weten nu dat het kan, dat we ook een wedstrijd ook op deze manier kunnen uitspelen. We hoeven dus niet meer over die hobbel te struikelen.”

Er waren in Sporthal De Tulp voor de tweededivisionist zeker momenten, waarop het weer mis dreigde te gaan. Bij de standen 10-7, 15-11, 20-15, 25-18 kreeg E&A weer een glimpje hoop om de wedstrijd te kunnen keren. Juist op die momenten kwam Geerlings met een redding of zorgde bijvoorbeeld Ramona Vink of Naomi Hoogervorst met een doelpunt voor opluchting.

Het waren de repeterende klappen, waardoor de gasten uiteindelijk niet meer wensten op te staan. Geerlings: ,,Een paar keer dacht ik: nu moeten we toch wel echt scoren, anders gaat het mis. En steeds gebeurde dat toen ook. En mijn reddingen werden gedurende de wedstrijd ook steeds makkelijker doordat de dekking zo goed stond.”

Met name de fouten die de Arnhemsen na een kwartier gingen maken waren opvallend. Simpele ballen verdwenen achter een medespeelster of over de zijlijn. ,,We hebben een dusdanige dekking waarbij een tegenstander denkt dat er een gat is, dat er niet is. Daar worden ploegen onzeker van. Dat is echt onze kracht’’, vond de keepster.

Trainer Ricardo Clarijs zag zijn formatie een week eerder tegen Dongen al opbloeien. ,,Toen speelden we al veel beter dan daarvoor en donderdag in de beker was het ook al heel goed. Dit is een mooi vervolg.”

Want hoewel ervaren krachten als Anabel Arroyo (5) en Naomi Hoogervorst (4) en met name Ramona Vink (9) op de beslissende momenten onverstoord bleven doordreunen, deden ook de jongelingen Nikki van der Post (4), Lisanne Ruiter (3), Saskia Kolster (2) en Annet Kraakman (2) zowel verdedigend als in aanvallend opzicht een flinke duit in het zakje. Geerlings: ,,We bleven alert en het bleef ook met de invallers goed lopen. In het verleden zag je nog wel eens dat we onszelf bij een voorsprong overliepen. Vandaag lukte het om de goede balans te houden. We bleven geduldig en alert tegelijk.”

Vooral de fase na rust, waarin Foreholte de 16-11 voorsprong binnen twee minuten uitbouwde naar 19-12. Toch moet worden aangetekend dat het nog jonge E&A Foreholte niet volwaardig testte. Clarijs: ,,E&A zie ik als middenmoter die niet om de titel gaat meestrijden. Het zijn MHV ’81, Hercules en Westside waar het om zal gaan. In die onderlinge wedstrijden, met slimmigheidjes, spanning en onder volle druk, zullen we ditzelfde ook nog moeten laten zien.” Zijn ploeg verloor de duels tegen koploper Hercules en MHV ‘81 eerder met een punt verschil.

Doordat MHV ‘81 zaterdag Hercules versloeg, staat Foreholte nu respectievelijk op een en drie punten achterstand. Tegen Westside, dat een punt voorsprong heeft, speelde het nog niet.

Clarijs: ,,Nu ligt alles weer open. Als we tegen die top drie nu wel weten winnen, kan het nog een mooi seizoen worden. Deze wedstrijd geeft in ieder geval veel vertrouwen.”

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.