Katwijk niet langs laagvlieger AFC

Nick Verwoerd
Katwijk

Koploper Katwijk maakte tegen laagvlieger AFC een valse start. Al na twaalf minuten keek de thuisclub tegen een 0-2 achterstand aan.

Het lukte de oranjehemden pas na rust om die weg te werken, maar verder dan een 2-2 remise kwamen zij niet.

(Lees hier meer: Moeizame remise koploper Katwijk [video])

Omdat naaste belager Kozakken Boys eveneens gelijkspeelde (1-1 bij TEC) behield de formatie van coach Jack van de Berg een voorsprong van zes punten op de Werkendammers. De concurrent speelde wel een wedstrijd minder.

Tegen het voor lijfsbehoud strijdende AFC kwam Katwijk, zeker voor de pauze, matig voor de dag. De gastheren bouwden in een traag tempo op en maakten het de opponent nauwelijks lastig.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Amsterdammers profiteerden in de openingsfase van onoplettendheid in de Katwijkse defensie.

Eerst benutte Magid Jansen een strafschop, toegekend na een overtreding van goalie Ricardo Kieboom op Melvin Grootfaam, en vlak erna tekende Milan Hoek voor 0-2.

Dat werd ook de ruststand. Na de pauze zette Katwijk aan en zorgden Marciano Mengerink en invaller Frank Tervoert ervoor dat de lijstaanvoerder in elk geval nog een punt overhield aan het duel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.