Middelraad verlaat D66-fractie

Erna Straatsma
Alphen aan den Rijn

Richard Middelraad stopt per 1 september als D66-raadslid in Alphen aan den Rijn. Maurits de Vries neemt zijn plek over.

Middelraad laat weten dat hij door ’onvoorziene persoonlijke omstandigheden’ verhuist naar de gemeente Midden-Delfland. Door die verhuizing kan hij niet langer functioneren als raadslid in de gemeente Alphen aan den Rijn.

De - driekoppige - D66-fractie betreurt het dat Middelraad afscheid neemt. Fractievoorzitter Inge Prins:,,Richard was een enorm betrokken raadslid. Hij heeft de afgelopen jaren de portefeuilles op het sociale domein, zorg, welzijn en jeugd, met verve ingevuld. Hij heeft enorm veel kennis en ervaring op dit dossier, dat zullen we enorm gaan missen. Maar bovenal gaan we een fijn fractielid missen.”

Maurits de Vries stond vierde op de lijst en is daarmee de eerstvolgende op de lijst, die aanspraak maakt op een raadszetel. Hij was de afgelopen jaren al als commissielid actief voor D66. Prins: ,,Maurits heeft de afgelopen jaren al veel ervaring en dossierkennis opgedaan. En net als Richard heeft Maurits een enorme passie voor de sociale vraagstukken. Maurits heeft gelukkig laten weten bereid te zijn om raadslid te worden. We hadden ons als fractie dan ook geen betere opvolger kunnen wensen”.

De beëdiging van Maurits de Vries vindt plaats in de gemeenteraad van 27 september.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.