Sociale agenda gegund aan de Driemaster

Redacteur Rijn en Veen
Kaag en braassem

Het college van Kaag en Braassem heeft de uitvoering van de Maatschappelijke Agenda gegund aan de Driemaster. De nieuwe organisatie – bestaande uit WIJdezorg, Kwadraad en Participe – gaat vanaf 1 juli in de gemeente aan de slag.

Niet meer oneindig veel plannen voor maatschappelijk beleid, maar één overzichtelijke Maatschappelijke Agenda (MAG) voor heel Kaag en Braassem. De enorme stapels beleidsnota’s zijn weggegooid.

Een paar A4’tjes met een nietje erdoorheen, daarin staat nu de nieuwe, alomvattende sociale agenda omschreven. Onmogelijk voor één partij om de volledige verantwoordelijkheid hiervoor te dragen. Daarom gingen de drie partijen WIJdezorg, Kwadraad en Participe bij elkaar te rade.

Onder de naam Driemaster leverden de drie partijen, die niet onbekend zijn in Kaag en Braassem, in november hun plan in. Ze concurreerden hiermee met ActiVite, die de handen ineen had geslagen met onder meer Stichting Jongerenwerk Midden-Holland. ,,We hebben echt moeten kiezen uit twee goede plannen’’, aldus Elke Louwers, manager samenleving bij de gemeente.

De activiteiten van de andere organisaties moeten worden afgebouwd en overgedragen. ,,Dat is de andere kant van de medaille en geen leuk nieuws voor organisaties die dat te horen krijgen. Voor al het werk dat door hen gedaan is, is evengoed respect’’, aldus wethouder Floris Schoonderwoerd.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.