Hazerswoudenaren naar rechter om brug

Redacteur Rijn en Veen
Hazerswoude-Rijndijk

Projectontwikkelaar Willem Langhout moet binnen een maand aan de rechter berichten of de gemeente Rijnwoude bereid is om de veronderstelde schade aan een bruggenhoofd van een brug over de Buurtvaart nabij zijn woning te herstellen. Dit is gisteren afgesproken tijdens een kort geding bij de Haagse rechtbank.

Het echtpaar Leo en Anneke Senne-Van Houten was naar de rechter gestapt omdat Langhout vorig jaar de twee meter brede brug heeft weggehaald. Daardoor zou hun woning, die te koop staat, zeer slecht bereikbaar zijn geworden.

In het kort geding eiste het echtpaar dat de brug wordt teruggeplaatst.

Langhout weigerde de brug terug te plaatsen omdat hij de gemeente verantwoordelijk houdt voor schade aan het bruggenhoofd, die tijdens de aanleg van een beschoeiing zou zijn ontstaan.

Langhout heeft de gemeente aansprakelijk gesteld voor de schade en deze is gemeld bij de verzekeraar. Deze heeft toegezegd dat voor 17 augustus een expert komt vaststellen of er inderdaad schade is aan het bruggenhoofd.

Vervolgens moet de gemeente nog beslissen of zij de aansprakelijkheid op zich neemt. Voor deze tijd wil Langhout de brug niet terugplaatsen omdat volgens hem anders de schade niet meer is vast te stellen.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.