Afsplitsing CDA-raadslid Bontekoe

Erna Straatsma
Alphen aan den Rijn

Peter Bontekoe verlaat de CDA-fractie in Alphen aan den Rijn. Hij gaat verder als eenmansfractie.

Bontekoe meldt in een persbericht dat hij ’onvoldoende voldoening’ heeft kunnen halen uit ’het dienen van de CDA-achterban in fractieverband’.

De Boskoopse salixkweker stond al een tijdje alleen in zijn fractie met een afwijkend standpunt over de Verlengde Bentwoudlaan. Hij is tegen de aanleg van deze weg, de rest van CDA-fractie is voor aanleg. Om zijn protest kracht bij te zetten heeft Bontekoe begin dit jaar het Comité Verkeersoverlast Boskoop-Hazerwoude opgericht.

,,Zo heb ik mijn handen vrij om te doen wat ik wil’’, zegt Bontekoe in een toelichting op zijn vertrek bij het CDA, dat na het zomerreces ingaat.,,Het was de afgelopen manden af en toe een moeizaam verhaal in de fractie.’’

Bontekoe zegt dat hij aanbiedingen van andere partijen heeft om over te stappen. ,,Nee, ik ga niet zeggen welke partijen dat zijn, maar het zijn er diverse.’’ De komende maanden wil de Boskoper uitzoeken wat de mogelijkheden precies zijn. ,,Nee, ik ga geen nieuwe partij oprichten of iets dergelijks. Ik wil alleen uitzoeken of het de moeite waard is om over te stappen naar en andere partij. Dat kan ik beter doen als eenmansfractie dan als lid van het CDA.’’

De CDA-fractie is teleurgesteld dat Bontekoe zijn zetel behoudt en niet teruggeeft aan het CDA. ’De fractie heeft zich tot het uiterste ingespannen om Peter voor het CDA te behouden’, zo staat in een persbericht. ’Het is spijtig dat dat niet is gelukt’.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.