Waterpoloërs Katwijk spelen weer gelijk tegen Aqua/Novio

Wim Siera
Waterpolo

Katwijk heeft in Aqua/Novio ’94 een echte evenknie gevonden. Beide ploegen kwamen dit seizoen al driemaal tot een remise. Zaterdag rolde weer een gelijkspel uit de bus: 12-12.

De thuisploeg trof het niet. Na luttele minuten haakte de momenteel goed spelende Arnold Spros af. De routinier scheurde een pees van zijn ringvinger. Hij is voor twee maanden uitgeschakeld. Zonder Spros had Katwijk veel moeite met de bezoekers uit Nijmegen. Pas in de slotfase kwam de gelijkmaker van Wim van Beelen op het scorebord. Van Beelen kroonde zich tot topscorer met vijf treffers.

LZ 1886 is aan een goede serie bezig. De tweedeklasser incasseerde alweer de vierde zege op rij en heeft de derde plaats dan ook stevig in handen. Zaterdag schudden de Leidenaars het stugge WZK met 12-11 van zich af. LZ 1886 gaf een 12-7 voorsprong nog bijna uit handen.

Derdeklasser Alkemade behaalde een benauwde 13-12 zege op ZPCH. De ploeg uit Roelofarendsveen kwam wel snel op een 5-1 voorsprong, maar zag vervolgens de Hoofddorpers angstig dichtbij komen.

De vrouwen van Katwijk hebben hun zinnen gezet op promotie naar de eerste klasse. De ploeg van trainer Alex Sieval won zaterdag afgetekend met 15-6 van het zwakke De Kempvis. De achterstand op het leidende tweetal in de tweede klasse is gering. De tegenstand van De Kempvis was niet groot. Thuisploeg Katwijk kwam na de eerste periode al op een 6-0 voorsprong. Trainer Sieval liet zijn dochter Renée in de hoofdmacht debuteren.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.