Spoedvergadering raad Noordwijk

Redactie Leidsch Dagblad
Noordwijk

De gemeenteraad van Noordwijk komt woensdagavond in een spoedvergadering bijeen bijeen om te praten over de 'negatieve beeldvorming' die is ontstaan door een artikel in de Telegraaf. Die krant heeft woensdagochtend een stuk gepubliceerd over foutieve declaraties van burgemeester Jan Pieter Lokker.

Lokker heeft sinds zijn aantreden als burgemeester van Noordwijk op 1 augustus 2011 elf keer ten onrechte een autorit gedeclareerd tussen zijn werkgebied en zijn woonplaats Bodegraven. Andersom heeft hij door een gebrekkige administratie een aantal werkelijk gemaakte ritten weer niet gedeclareerd. Lokker zal de ongeveer 140 euro te veel in rekening gebrachte kosten, terugstorten.

Sinds enige tijd worden de declaraties van de burgemeester en de vier wethouders van Noordwijk op de gemeentelijke website gepubliceerd. Daarbij viel het op dat Lokker ritten van en naar zijn woonplaats Bodegraven had gedeclareerd, terwijl hij voor zijn werk overnachtte in een Noordwijks hotel. Lijst Salman Noordwijk stelde daarover vragen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.