Honderd redders naar NK lifesaving op strand van Noordwijk

WK lifesaving op het strand van Noordwijk.

WK lifesaving op het strand van Noordwijk.© Archieffoto Hielco Kuipers

Van onze verslaggever
Noordwijk

Het vorig jaar populaire en goed bezochte Wereldkampioenschap lifesaving krijgt dit weekeinde een vervolg in de vorm van het Nederlands kampioenschap op het strand van Noordwijk. In plaats van twee weken en vierduizend sporters wordt het ’kleinere’ NK door ruim honderd sporters in twee dagen afgewerkt.

Onder hen doen vijftien redders mee van de Noordwijkse Reddingsbrigade (NRB) en de Noordwijkers Robert Hendriks en Barry Hazenoot die uitkomen voor de Dordtse Reddingsbrigade.

Lokale Helden

De twee lokale helden haalden vorig jaar tijdens het WK op ’hun boulevard’ een bronzen plak op het estafette-onderdeel ’90 meter Beach Relay Sprint’. In het sterke deelnemersveld van het internationale evenement een knappe prestatie.

Dit jaar hebben de Noordwijkers meer medaillekansen. Nu de meeste wereldtoppers niet meedoen, wordt er veel van favorieten als Hendriks en Hazenoot verwacht. Voor de betrekkelijk onervaren ploeg van de NRB is het de eerste deelname aan een groot toernooi en liggen de verwachtingen lager.

Vuurtoren

Het kampioenschap bestaat uit elf zee- en strandonderdelen die zijn afgeleid van het echte reddingswerk. Het wedstrijdveld is in zee en op het strand ter hoogte van de vuurtoren. Afhankelijk van het weer wordt op zaterdagmorgen om tien uur en zondagmorgen om negen uur begonnen met de wedstrijden die de hele dag duren .

Meer informatie staat op de website www.rednedlifesavingsport.nl.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.