Groene Hardloop houdt van afwisseling

Loman Leefmans
Zoeterwoude/regio

Voor de achtste keer op rij houdt IJsclub Zoeterwoude, op zondag 27 september, de Groene Hardloop. Zoals de naam al doet vermoeden, loopt het parcours door het Groene Hart. Deelnemers kunnen meedoen aan de afstanden 1,4, 6,5 en 11 kilometer.

Voor mensen die liever een iets rustiger tempo aanhouden, zijn er wandelroutes uitgezet over vijf, tien en vijftien kilometer.

Zoeterwoudenaar Theo Koek stond in 2008 aan de basis van het evenement. ,,Het idee is ontstaan omdat in bijna alle plaatsen in de omgeving loopjes zijn, maar in Zoeterwoude niet meer.’’ Een mooi loop- en wandelevenement om de omgeving bij te betrekken. Koek: ,,De reden dat wij elk jaar een andere parcours hebben, is dat wij alle hoeken van Zoeterwoude en het Groene Hart willen laten zien.’’

In zeven jaar tijd is het evenement gegroeid van 150 naar 450 deelnemers. Koek hoopt dit jaar nog meer sportievelingen aan te trekken. Op de wedstrijddag kan vanaf 09.30 uur worden ingeschreven op sportpark Haasbroek in Zoeterwoude-Dorp waar zowel start als finish ligt.

Informatie en inschrijving: www.ijsclubzoeterwoude.nl

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.