Geen spoor van man die Leidenaar zomaar mishandelde

Annet van Aarsen
Leiden

Het is nog niet bekend wie de man is die maandagmiddag laat in de Jan Vossensteeg een 25-jarige Leidenaar - Dave Hartevelt - ernstig mishandelde.

De politie heeft na het incident een buurtonderzoek gedaan, winkeliers gesproken en uitgekeken naar de verdachte. ,,Dat heeft nog niks opgeleverd, maar we gaan zeker door met het politieonderzoek’’, zegt politiewoordvoerder Bobby Markus. Ook is met het slachtoffer, die al wel op het bureau is geweest om zijn verhaal te vertellen, een afspraak gemaakt om aangifte te doen.

Veel Leidenaars leven mee met het slachtoffer, Dave Hartevelt, die het incident op zijn facebookpagina plaatste, inclusief een foto van zijn gehavende gebit. Het bericht van Hartevelt aan de man die zomaar uithaalde is inmiddels meer dan 1500 keer gedeeld.

Het slachtoffer omschrijft hoe hij maandagmiddag rond kwart over vijf vanaf de Haarlemmerstraat de Jan Vossensteeg inliep. Op dat moment kwam er een man met zijn gezin - een vrouw en drie kinderen - uit de hobbyshop gelopen.

,,Jullie leken me een gelukkige familie, maar die ene blik van mij richting jullie is me bijna fataal geworden’’, schrijft Hartevelt.

Hij vertelt vervolgens hoe hij door de man werd achtervolgd, terwijl hij naar zijn huis liep. ,,Ik snapte niet wat er gebeurde. Jij sprak me aan, zei dat ik niet naar je vrouw mocht kijken. Ik draaide me om en je sloeg het licht uit mijn ogen, met één klap heb je heel m’n gebit kapot gemaakt. Ik weet niet wat er was gebeurd als je me iets hoger had geraakt. Je hebt me echt kapot gemaakt man, vooral mentaal. Was dit echt nodig?’’

Hartevelt schrijft dat niet alleen hij, maar ook zijn familie er slapeloze nachten van heeft en dat hij de dader graag wil vinden ,,Je hebt hulp nodig. Ik heb de duivel gezien, hij zat in jouw ogen!’’

Hij schrijft verder dat hij zich niet laat kisten. ,,Ik ga er alles aan doen om mijn glimlach terug te krijgen, ik heb het leven lief.’’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.