Waardevol of waardeloos?

Hennie Kanbier
Katwijk

Marcel de Hoogt wist na afloop niet goed of hij (on)tevreden moest zijn met het gelijke spel (2-2) tegen kampioen FC Rijnvogels. Is dit punt voor Voorschoten’97 veel waard of uiteindelijk te weinig om de nacompetitie te kunnen omzeilen? Op de slotdag kan het antwoord pas worden gegeven.

Feit is dat RCL na dit weekend op gelijke hoogte is gekomen met Voorschoten’97, waarbij de Leiderdorpers een beter doelsaldo achter de naam hebben staan ( min zes om min tien, red.). Voor het moment betekent dit dat Voorschoten’97 de klos is en extra wedstrijden zal moeten spelen om niet weg te zakken naar de tweede klasse. De voorsprong van drie punten op de nummers twaalf en dertien lijkt veilig te zijn voor de Adegeest-formatie, vooral omdat hekkensluiter Aalsmeer als laatste op het menu staat en dat zou ‘te doen moeten zijn’, oordelen spelers en staf van Voorschoten’97.

De ploeg van Hein van Heek speelde allerminst als een kampioen en vooral in een tempo die de Leiderdorpse succestrainer vervloekte. Voorschoten’97 vond het best en bleef de gehele eerste helft simpel overeind. Sterker nog, bij de eerste de beste gelegenheid zorgde Wouter Pen op aangeven van Jim van der Krogt, met een te beperkte Katwijkse tussenkomst, voor de 0-1. Voorschoten deelde daarna nog wat speldenprikken uit, terwijl de tweestrijd bovenal voortkabbelde.

In de rust had Van Heek duidelijk gemaakt dat hij ‘not amused’ was met het lankmoedige spel van zijn ploeg. Die woorden waren niet aan dovemansoren gericht en het tempo werd danig opgeschroefd bij de onbetwiste leider van de eerste klasse B. Van Heek wilde behalve niets weggeven ook op waardige wijze het thuispubliek bedanken voor de steun dit seizoen.

Zijn manschappen gingen daar in mee en via Joey Zandbergen en invaller Robbert van Delft werd orde op zaken gesteld. Die voorsprong was wellicht wat teveel van het goede, temeer omdat alle bezoekers van de uitclub, Van der Hoogt en de makers van twee afgekeurde doelpunten (Shemiel Constancia en Robin Diets) ervan overtuigd waren dat de ploeg bestolen was met de annulering van die treffers.

Toch kwam het nog tot een vierde doelpunt, die voor Voorschoten’97 al dan niet van groot belang kan zijn. Pal nadat ‘Vogel’ Wesley van Wijk na een nare botsing per brancard van het veld moest en in de ambulance belandde met, naar later bleek, een hersenschudding, profiteerde Sunny Dihal van onachtzaamheid bij de Katwijkse defensie (2-2).

Terwijl FC Rijnvogels rustig afwacht of Katwijk en Quick Boys volgend seizoen tegenstanders zullen zijn, moet Voorschoten’97 volgende week aan de bak om in elk geval Aalsmeer te kloppen. Mochten RCL, op visite bij Alexandria’66, en Forum Sport, dat GHC op bezoek krijgt, echter ook winnen dan blijven de Voorburgers sowieso uit zicht en is het de vraag of de Leiderdorpers een beter doelsaldo vasthouden. Wint Voorschoten en minimaal één andere concurrent niet dan mag de ploeg van De Hoogt de strandstoelen voor de dag halen.

FC Rijnvogels- Voorschoten’97 2-2 (0-1). 11. Pen 0-1, 52. Zandbergen 1-1, 81. Van Delft 2-1, 87. Dihal 2-2. Scheidsrechter: De Bruijn. Toeschouwers: 250.

FC Rijnvogels: Messemaker, Zandbergen, Ouwehand, Wijmer (65. Verdoes), Van Wijk, Van der Horst, Van den Breggen, Guijt, Beijersbergen (46. Van Beelen), Onderwater, Schaap (78. Van Delft).Voorschoten’97: Van der Niet, Jouby, Guijt, Michel, Dihal, Verlaan, Faridi Blazquez (82. Knijnenburg), Van der Krogt, Pen, Constancia, Diets.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.