Brons voor roeister Van Opzeeland bij EK junioren

Isabel van Opzeeland (rechts).

Isabel van Opzeeland (rechts).© Archieffoto Hielco Kuipers

Coen Eggenkamp
Roeien

De pas 16-jarige Isabel van Opzeeland heeft bij de EK voor junioren in het Duitse Krefeld voor een sensatie gezorgd. Ze legde in de skiff beslag op de bronzen medaille.

De roeister van Die Leythe, die pas twee jaar roeit, werkte zich tijdens de finale gestaag op naar de derde plek. ,,Bij de start lag ik zelfs een tijdje laatste, maar ik heb me goed gefocust op mijn eigen roeien en heb de één na de ander ingehaald”, vertelde het toptalent dolgelukkig.

Van Opzeeland dacht tot vlak voor het einde dat ze als vierde zou eindigen. ,,Ik zag vanuit mijn ooghoeken dat ik iemand aan het inhalen was, maar uiteindelijk bleken dat twee boten te zijn die precies naast elkaar lagen.” Op de finishlijn hield de Hoofddorpse ruim drie seconden over op de Zweedse Alice Ekros.

Het heeft er nu alle schijn van dat de roeister dit seizoen af mag maken in de skiff en ook in dat nummer naar de wereldkampioenschappen voor junioren begin augustus in het Litouwse Trakai gaat. ,,Ik heb nog niets officieels gehoord, maar ik hoop er natuurlijk wel op. Het is idioot hoe snel het allemaal is gegaan. Twee jaar terug had ik nog nooit in een boot gezeten en nu ben ik de derde van Europa.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.