Voorlopige streep door vakantiepark Oostvlietpolder

Aad Rietveld
Leiden

Ze staan al te koop bij makelaar MW Housing in Haarlem, maar volgens de commissie bezwaarschriften van de gemeente Leiden mogen dertig ’rustieke recreatiewoningen met uitzicht over de weilanden’ niet worden gebouwd in de Leidse Oostvlietpolder.

Burgemeester en wethouders van Leiden hebben er al wel vergunning voor gegeven, maar volgens de commissie zijn de huisjes in strijd met het bestemmingsplan.

De makelaar vindt de woningen met tuin ’geweldig voor mensen die rust zoeken in de Randstad’. Volgens de vereniging Vrienden van de Oostvlietpolder draagt het parkje, waar eigenaar ’Ik Verkoop Verhuur’ uit Aalsmeerderbrug zo’n dertig huisjes wil neerzetten, bij aan ’verstedelijking van de polder’.

Volgens het bestemmingsplan Oostvlietpolder mogen er op het stukje weiland volkstuinen worden aangelegd, met een tuinhuisje of een recreatieverblijf van veertig vierkante meter en een schuurtje of een stalletje van vijftien vierkante meter. De ontwikkelaar voegt die twee oppervlaktes bij elkaar.

Op de website van de makelaar staat dat huisjes een woonkamer van 55 vierkante hebben. En dat is niet toegestaan, meent de commissie bezwaarschriften. Burgemeester en wethouders hadden, schrijft de commissie, ’de vergunning niet mogen verlenen’.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.