Eerste overwinning voor FC Lisse

Hielke Biemond
Ermelo

FC Lisse behaalde de eerste overwinning in de competitie en dat ging zaterdag ten koste van DVS’33. In Ermelo won de topklasser nipt (0-1).

,,We hebben wat kansen nodig voordat we een goal maken’’, zei trainer Arjan van der Laan over de - op het oog - magere uitslag. In werkelijkheid maakte de nieuwkomer het ’routinier’ Lisse knap lastig. ,,In die zin zat het mee dat we nu zelf de eerste goal maakten’’, aldus de coach. ,,Je merkte dat het de ploeg goed deed. Al moesten we er hard voor werken in de tweede helft.’’ Rik Vermeulen werd matchwinner; hij scoorde uit een corner.

De vlot combinerende thuisploeg had het overwicht in de eerste helft en drong ook na de opgelopen achterstand aan, maar erg slagvaardig bleek het voetbal niet. Van der Laan: ,,Ze waren zoekende, maar konden het niet vinden.’’

Dat was zijn eigen elftal aanvankelijk ook, zolang het een antwoord schuldig bleef op de opdringerige gastheer. ,,We moesten in eerste instantie kijken hoe we daar een verdedigende organisatie tegenover stelde’’, meldde Van der Laan.

Opsteker was dat Mo Messaoud, terug van een blessure, zaterdag in de basis kon beginnen. Daar stond het vroege uitvallen van Thierry Monteny en Roel de Goede tegenover.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.