Broers Weststrate pakken nationale tennisjeugdtitels

Bastiaan (links) en Lodewijk Weststrate met hun bekers.

Bastiaan (links) en Lodewijk Weststrate met hun bekers.© eigen Foto

Gertjan van Geen
Tennis

De broers Lodewijk en Bastiaan Weststrate (Forescate) hebben zaterdag de verwachtingen ingelost door de nationale titels in hun leeftijdscategorie te veroveren.

De Voorschotense tennissers waren oppermachtig op de banen van Tulip tennisvereniging in Hilversum. Ze stonden tot en met de eindstrijd zaterdag geen set af aan hun tegenstanders.

Vooral op Lodewijk Weststrate stond in de categorie tot en met 16 jaar geen maat. In de halve finale werd hij nog geholpen door een blessure van de als vierde geplaatste Quinten Kleiboer, die na 6-0, 1-0 de strijd opgaf. In de finale haalde ook nummer 2 Stijn Pel het niveau van Weststrate niet: 6-1 6-1.

Geïnspireerd door het spel van zijn oudere broer, liet ook Bastiaan er geen gras over groeien bij de beste Nederlandse tennissers tot en met 14 jaar. Freek van Donselaar moest er in de finale met 6-3 6-3 aan geloven.

Bij de jongens tot en met 12 jaar belandde de titel bij Kyvan Rietkerk van De Boekhorst uit Noordwijkerhout, die de eerste drie rondes met 6-0 6-0 won.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.