Valken’68 blijft overeind bij ARC

Nick Verwoerd
Alphen aan den Rijn

Terwijl de concurrenten in de onderste regionen punten verspeelden boekte het voor lijfsbehoud strijdende Valken’68 een overwinning bij ARC. Door de 1-2 zege steeg de equipe van coach Arie van Duijn naar de veilige tiende plek.

De Valkenburgers passeerden op de ranglijst Neptunus-Schiebroek, dat gelijkspeelde (1-1) tegen CSW. De voorsprong op de formatie van oud-Feyenoord-coach Rob Jacobs bedraagt echter slechts één punt. En juist deze ploeg, nu bivakkerend op een p/d-plek, is op de laatste speeldag de tegenstander van Valken’68.

Voor die tijd gaan de geel-roden nog op bezoek bij medekoploper Argon. ,,Wie zegt dat wij daar niet minimaal een punt kunnen pakken? We hebben na de winterstop 18 punten behaald. Als dat voor de winterstop ook was gebeurd zouden we al lang veilig zijn. En als je ziet hoe de jongens vandaag na de achterstand de rug rechtten kan ik ze daar alleen maar voor complimenteren”, meende Van Duijn.

De bezoekers kwamen er na een gelijkopgaande openingsfase een tijdje niet aan te pas. ARC, dat door een paar teleurstellende resultaten afhaakte in de strijd om een (vervangende) periodetitel en vrijuit kon spelen, kwam na een halfuur verdiend op voorsprong. De door linksachter Neal Arnoldus weggestuurde Jeffrey Beukenholdt bereikte met een perfecte voorzet de vrij voor doel opgedoken Joey Lauhouh: 1-0.

De openingstreffer veranderde het spelbeeld onmiddellijk. Valken’68 trok het initiatief naar zich toe en kwam rap op gelijke hoogte. Nadat ARC-doelman Michael de Leeuw eerst Lex Heemskerk van een doelpunt had afgehouden, scoorde Ronald Kuijt fraai 1-1. De routinier stuurde bij de achterlijn twee verdedigers het bos in en vond vervolgens de bovenhoek. ,,Na een afgeslagen aanval kreeg ik de bal van Jeroen Haasnoot. Door de bal achter mijn standbeen langs te spelen kwam ik vrij en kon ik uithalen. De keeper rekende op de korte hoek, dus mikte ik op de verste kruising. Hij zat er lekker in”, aldus Kuijt.

Even later kwam zijn ploeg op voorsprong. Een kopbal van Rens van Klaveren stuitte via de onderkant van de lat weer het veld in, maar volgens arbiter Virancikli was de bal over de doellijn geweest. ,,Ik heb van iedereen gehoord dat het geen doelpunt was, maar die speler mag daar sowieso niet vrij staan. Hij kon ongehinderd inkoppen”, meende ARC-trainer Frank Bloemheuvel.

De Alphenaren - gebrand op een revanche na de eerder dit seizoen geleden 1-0 nederlaag - gingen na rust vergeefs op jacht naar de gelijkmaker. ,,We hebben strijd geleverd, maar het lukte niet een gaatje te vinden in hun verdediging. Ze bleven met kunst- en vliegwerk overeind”, vond Bloemheuvel. De Valkenburgers op hun beurt verzuimden bij tegenstoten het duel te beslissen, al waren zij daar via een schot van Sven Boonstoppel op de paal dichtbij.

ARC: De Leeuw, Huiskamp, Van Maarseveen, Buijnink, Arnoldus (77. Samson), Den Horder, Emaangoun (85. Hoogstraten), Van Leeuwen, De Heij, Lauhouh, Beukenholdt.

Valken ’68: Van der Nagel, Van Duijn, Van der Plas, Heemskerk, Haasnoot, De Ridder, Kuijt (77. Van der Toorn), De Mooij (25. Van Rijn), Van Klaveren, Van Delft (81. Driebergen), Boonstoppel.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.