FC Lisse wijst Scheveningen terug

Nick Verwoerd
Lisse

FC Lisse herstelde zich van de 4-0 nederlaag die de ploeg vorig weekend bij Jong Almere City FC leed. Dankzij een late treffer van Steven Olsthoorn klopte de formatie van coach Robbert de Ruiter concurrent Scheveningen met 2-1.

Door de zege blijft Lisse nu als enige in het spoor van koploper IJsselmeervogels. De achterstand bedraagt drie punten. Op Ter Specke schotelden Lisse en Scheveningen, vooraf met evenveel punten tweede en derde op de ranglijst, het publiek in de eerste helft een matig potje voor. Veel strijd, dat wel.

Scoringsmogelijkheden deden zich, op een enkele kopkans voor Lisse-back Niels Buijs na, niet voor. Na de pauze was er meer te genieten. Tegen de veldverhouding in openden de bezoekers de score via Sandro Calabro. De thuisclub had rap een antwoord klaar.

Rowdy van der Putten tekende koppend voor de gelijkmaker. In de slotfase bracht De Ruijter met Murat Önal een aanvaller voor verdediger Robert van Boxel en zette zo alles op de aanval. Met succes. Na doorkoppen van Önal knalde Olsthoorn 2-1 binnen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.