FC Boshuizen weer onderuit, hoop voor Alphense Boys

Hielke Biemond
Zondagvoetbal

Niet uit tactische overwegingen speelde trainer Steef Roodakkers van FC Boshuizen uiteindelijk ’met negen aanvallers en één verdediger’ in de met 6-3 verloren uitwedstrijd tegen Goes. Zijn onevenwichtige selectie herbergt simpelweg nauwelijks defensieve kwaliteiten. ,,Beide teams hebben heel slecht verdedigd’’, constateerde Roodakkers. ,,Zij hadden er twintig kunnen maken, wij vijftien.’’

Het al uit de hoofdklasse gedegradeerde Boshuizen kwam in Zeeland nog wel verrassend op een 0-2 voorsprong, via Mehmet Güngor en Etkin Zivkara. Nadat die uit handen was gegeven, zorgde Güngor voor de 3-3. Zoals vaker brak een combinatie van kwaliteit- en conditiegebrek de Leidse club in de tweede helft op.

In de eerste klasse ging het zich op de nacompetitie om promotie voorbereidende SJC met 3-0 onderuit bij koploper Magreb ’90. ,,Een mooie pot, maar we hebben geheel verdiend verloren’’, zei trainer Laurens Mouter realistisch. Tegen de frivool combinerende opponent hield zijn ploeg een uur lang uitstekend stand. SJC dacht zelfs op voorsprong te komen, ware het niet dat de treffer van Jeffrey van Gijlswijk als handsbal werd aangemerkt.

Alphense Boys maakt door de nederlaag van UVS weer kans op de laatste periodetitel. Op de slotdag moet een achterstand van twee punten op VELO worden weggewerkt. De Alphense ploeg kwam 2-0 achter bij HMSH, maar stelden na rust orde op zaken (3-5). Mo Zouzou was tweemaal trefzeker. Ook Shijie Hu, Tim de Rijk en Martijn Le Conge scoorden.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.