Roodakkers houdt FC Boshuizen scherp

Joris Zandbergen sportredactie@leidschdagblad.nl
Leiden

FC Boshuizen en IFC stevenen rechtstreeks af op een onderlinge confrontatie die uitmaakt wie de titel wint. De opdracht in de tussentijd: geen punten laten liggen tegen de ’kleintjes’. Aan die opdracht voldeden de Leidenaars tegen PFC ruimschoots.

Toch was Boshuizen-trainer Steef Roodakkers nauwelijks tevreden. Zijn ploeg had een karrenvracht aan doelrijpe kansen onbenut gelaten, alleen werd het daarvoor door het krachteloze PFC niet voor bestraft.

,,Vorige week maakte ik de ploeg nog complimenten omdat we tegen een moeilijke tegenstander een achterstand weg wisten te werken. PFC gaf ons vandaag wel alle ruimte. Daar moeten we dan meer mee doen. We waren veel te goed’’, zei Roodakkers.

Het elftal uit Putten probeerde het tegen Boshuizen met een open, aanvallende speelwijze en hoewel die positieve spelopvatting op zich lof verdient, betekende het tegen het superieure Boshuizen een bijna onverantwoord risico.

Bovendien leidden de aanvallende intenties van de bezoekers tot vrijwel niets, want Boshuizen had zijn zaakjes verdedigend, onder leiding van de gebroeders Neuteboom, prima op orde.

,,Gelukkig gaven we geen enkele kans weg’’, zei Roodakkers. ,,Anders kan zo’n laconieke houding je nog fataal worden. Bedenk wel dat we pas een kwartier voor tijd de wedstrijd echt beslisten.’’ De kans dat PFC voor die tijd nog terug zou komen, was wel gering, gaf ook Roodakkers toe. ,,Ze waren al een paar keer tijd aan het rekken omdat ze er conditioneel doorheen zaten. Ze hadden geen illusies.’’

Dat de Leidse oefenmeester nauwelijks een glimlach kon opbrengen, lag niet zozeer aan de tegenstand van PFC als wel aan het verwachte verweer van laaggeklasseerde teams als Wateringse Veld en GDA. ,,Die geven niet zoveel weg. Bij die ’Haagse’ ploegen gaat het om meer dan alleen voetbal. Ze hebben de punten nodig en zijn bereid daar veel voor te doen. Daar krijgt ook IFC mee te maken natuurlijk.’’

Roodakkers had wel een dozijn ’honderdprocentkansen’ geteld in de eerste helft alleen al. ,,Je kunt pech hebben en hun keeper deed het heel goed, maar dan nog.’’ Alleen Mehmet Güngör, uit een mooie vrije trap, wist te scoren voor rust. ,,Ik vond de afwerking onvolwassen in de eerste helft’’, zei de trainer.

Het duurde tot de 78ste minuut eer Rick Arnoldus met een fraai geplaatst schot aan alle onzekerheid een einde maakte. Enkele minuten later kopte Güngör de 3-0 binnen uit een goede voorzet van Michael Schouten.

De ontevreden houding van Roodakkers werd vooral ingegeven door waakzaamheid. ,,Sommige teams houden het zo klein. Je moet scherp blijven.’’ De trainer van Boshuizen is wel te spreken over de inzet van zijn groep. ,,De trainingsarbeid en de beleving zijn hartstikke goed. Half maart spelen we tegen IFC. Tot dan werken we aan onze speelwijze en moeten we scherp blijven.’’

FC Boshuizen: Van Roosendaal, Berdai (73. Fitz James), Jesper Neuteboom, Bart-Jan Neuteboom, Armitage, Cabrera Ortega, Arnoldus, Schouten, Kluivers (46. Bekooij), Güngör (86. Rijssel), Van Bommel.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.