LZ 1886 kan in de beker wél winnen

Tessa de Wekker
Waterpolo

LZ 1886 heeft het moeilijk in de eerste klasse, waar het in rode lantaarndrager is. In de beker presteert de Leidse formatie echter veel beter. Het duidelijk hoger gewaardeerde SVH werd in de achtste finales met 7-6 verslagen en dus plaatste de formatie van Miklos Popovics zich bij de laatste acht.

Popovics was dus uiterst tevreden. Hij zag de zege vooral tot stand komen dankzij een goede teamprestatie. ,,Het team heeft tegen SVH altijd wat extra motivatie omdat de vorige LZ coach Joost Vlag daar nu de scepter zwaait’’, meldt Popovics. ,,We speelden echt een prima wedstrijd, vooral de defensie onder leiding van een uitstekend keepende Gerrit Versluijs was prima op dreef. We hebben daar de afgelopen week extra aandacht aan gegeven na de vijftien tegengoals vorige week.’’

LZ 1886 veroverde in de eerste periode een marge van één (2-1) om die tot het eindsignaal vast te houden (7-6). Topscorer was Daniel Muth met vier goals.

Katwijk redde het in dezelfde ronde net niet tegen tweedeklasser Twente. In Twente werd nipt met 15-14 verloren. De Katwijkers kunnen zich op de competitie gaan richten.

De vrouwen van Katwijk werden eveneens uitgeschakeld. Zij gaven het reserveteam van Polar Bears, dat een klasse hoger speelt, prima partij. Na 1-4 en 5-6 kon een 6-8 nederlaag niet worden voorkomen. Coach Vincent van Duyvenbode dacht met spijt terug aan de vele gemiste kansen. ,,Als we daar nu eens wat beter mee omgegaan waren, had het heel anders kunnen lopen.”

Het reserveteam van De Zijl Zwemsport kwam gemakkelijk een ronde verder. De reserves van BZPC werden met 19-10 teruggewezen.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.