Het Minkhorst-arrest

Robbert Minkhorst

Dat is een boude kop, hierboven.

Ik ben er ijdel, pretentieus en ironisch genoeg voor om zelf zoiets te verzinnen, maar in dit geval is de suggestie van onze stagiair en komt hem alle eer toe. Hij slaat op de aansprakelijkheid van de gemeente, als het gaat om losliggende stoeptegels en andere voorzieningen waarbij de gemeente verantwoordelijk is voor een deugdelijke ondergrond.

Ik kamp met inmiddels chronische rugklachten die niet onoverkomelijk zijn, maar wel vervelend. Elke keer als ik de laatste jaren op het kunstgras van Docos speelde, kon ik de volgende ochtend slechts met de grootste capriolen mijn eigen sokken aantrekken. Leverancier Arcadis staat tot tien jaar in voor de veiligheid en staat van het veld, zei het bij de aanleg. Dat vermaledijde veld is dertien jaar oud. Het kunstgras voldoet niet langer aan NOC*NSF-normen, waardoor de KNVB voetballen ontraadt. (Waar geen gehoor aan wordt gegeven, want er is een veldentekort).

Nu is het mijn plan om een arts of een fyiotherapaut te vinden die in een diagnose het verband legt tussen mijn rugklachten en het veld bij Docos, plus een speelse advocaat (want dit is nooit eerder gedaan) die misschien een proefproces tegen de gemeente Leiden begint. Want ik vind dat een gemeente gewoon voor deugdelijke sportvelden moet zorgen.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.