Katwijk zet pluim op de hoed bij vijf vrijwilligers

Alieke Hoogenboom
Katwijk

Vier Katwijkse vrijwilligers en één vrijwilligersorganisatie hebben gisteravond een ’Aanmoedingsprijs’ of ’Inspiratieprijs’ gekregen. Het Welzijnskwartier en de gemeente reikten de jaarlijkse pluimen uit.

De 16-jarige Anna ten Hove was de jongste laureaat. Volgens de jury van de vrijwilligersprijzen is ze een doorzetter, weet ze goed wat ze wil en besteedt ze veel tijd aan vrijwilligerswerk. Zo is ze is strandwacht bij de Katwijkse Reddingsbrigade (KRB) en bouwde drie weken aan een Gambiaanse school voor de organisatie Youth For Gambia.

Ten Hove was de winnaar in de categorie tot 18 jaar. In de categorie daarboven - 18 tot 40 jaar - was Wendy Schaap (33) degene die in het zonnetje werd gezet. Zij coördineert de Facebookpagina ’Gratis spullen omgeving Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg’. ’Een bijzondere en eigentijds manier van vrijwilligerswerk’, vindt de jury. ’Ze is vindingrijk en laat zich niet snel uit het veld slaan. Haar huis dient met regelmaat als magazijn voor spullen die worden aangeboden’.

Vrijwilliger Jan Hazekamp - winnaar in de categorie 40 tot 65 jaar - is al twintig jaar actief voor Atletiek Vereniging Rijnsoever (AVR). Hij zet zich in voor gehandicapten en traint een groep sporters met overgewicht. ’Gezond bewegen en een gezellig atmosfeer staan bij hem voorop’, aldus de jury.

Bij zorgorganisatie Topaz Overduin is vrijwilliger Annie de Jong (67) - winnaar in de categorie 65-plus - een bekend gezicht. Ze verzorgt het ontbijt, organiseert activiteiten voor bewoners en zit in de cliëntenraad.

Stichting Sint en Pietenactie werd verkozen tot vrijwilligersorganisatie van het jaar. De vrijwilligers hebben jaarlijks rondom 5 december 150 optredens bij inwoners, scholen, bedrijven en verenigingen. Het geld dat ze inzamelen, is voor een goed doel.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.