Films kijken op terrein van Meelfabriek

Le Havre

Le Havre

Theo de With
Leiden

De Meelfabriek in Leiden doet de komende drie dagen dienst als bioscoop. Donderdag, vrijdag en zaterdag draaien er drie films in de openlucht.

Hiermee wordt aangesloten bij de grote zomertentoonstelling, die momenteel in de Meelfabriek te zien is. Op de expositie ’Global Imaginations’ tonen twintig kunstenaars van alle continenten hun visie op de wereld.

De films, die zijn geselecteerd door het Leids Film Festival, hebben ook een link met dit thema. Als eerste is donderdag de film ’Life in a day’ uit 2011 te zien. Documentairemaker Kevin Macdonald riep mensen op fragmenten uit het leven van alledag in te sturen. Hij maakte er een film van.

Vrijdagavond draait de film ’Le Havre’. Daarin wordt het verhaal verteld van een oudere man die een rustig bestaan leidt in de Franse havenstad Le Havre. Dat verandert radicaal als een minderjarige vluchteling uit Afrika op zijn pad komt.

De afsluiter is zaterdag de film ’Una Noche’. Een jongeman wil het troosteloze bestaan op Cuba ontvluchten en zet alles op alles om Miami te bereiken.

De films beginnen om 22.30 uur. De toegang bedraagt 7,50 euro. Op de betreffende dagen is de tentoonstelling tot 22.00 uur geopend. Er is catering op het terrein aanwezig.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.