Voorschoten verliest het hoofd na late nederlaag

Pim Scheffer
's Gravenzande

Lang leek Voorschoten af te stevenen op een puntje bij 's Gravenzande, maar drie minuten voor tijd viel toch de winnende treffer (2-1) voor de thuisploeg. Uiteindelijk verloor Voorschoten op onbegrijpelijke wijze het hoofd, waardoor het ook nog dom met tien man eindigde.

In de eerste helft was 's Gravenzande beter maar kwamen de geelgroenen tegen de verhouding in op voorsprong. Hamza Chikhi profiteerde van een geweldige fout in de defensie waarna hij simpel de keeper omspeelde en binnen schoof na een klein half uur spelen. Daarna aaste de thuisploeg op de terechte gelijkmaker, maar moest het wachten tot de allerlaatste seconde van de eerste helft voordat dit ook gebeurde. Sander Koeleman promoveerde een prima voorzet van Patrick Triep tot treffer.

Daarna leek het wachten op de tweede treffer voor de Westlanders maar met het nodige kunst- en vliegwerk bleef het doelpunt lang uit. De grootste kans was na ruim een uur voor Yuri Westhoff die een absoluut niet te missen kans kreeg voor een half open doel. De inzet was echter zo slap dat Van der Niet op bizarre wijze kon redden.

Toch viel de verwachte treffer drie minuten voor tijd. Westhoff mocht zich laten feliciteren. Daarna liet Voorschoten zich van een slechte kant zien. Eerst mocht Sem Simonis blij zijn dat hij geen rood kreeg na een belachelijke en onnodige charge. Daarop ontstond een opstootje waarbij Ceyhun Isik zich liet gaan. Hij kreeg rood, stak zijn middelvinger op naar de tribune en riep nog wat schandalige dingen bij het verlaten van het veld. Hij kan een grote schorsing tegemoet zien.

Uiteindelijk bleef Voorschoten dus staan op vier schamele punten en zal het een lastig seizoen worden met de jonge onervaren ploeg. Bij 's Gravenzande had het in ieder geval niet hoeven verliezen maar duurde het duel vijf minuten te lang.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.