Stan van Bladeren tekent contract bij Ajax

Hielke Biemond
Voorhout

Stan van Bladeren heeft een profcontract voor drie seizoenen getekend bij Ajax. De 17-jarige doelman uit Voorhout treedt daarmee in de voetsporen van Edwin van der Sar, wiens wortels eveneens bij Foreholte liggen.

Van Bladeren is dit seizoen doelman van de A1 van de Amsterdamse club. Hij maakte onlangs al zijn eerste speelminuten in het betaald voetbal. Dat deed hij in de eerste divisie, voor het beloftenteam van Ajax, in een spectaculair verlopen uitwedstrijd tegen FC Volendam (3-4).

Hij werd als E-junior al gescout door Ajax, maar bleef op voorspraak van zijn ouders bij Foreholte. Dat vonden zij beter voor zijn ontwikkeling. Drie jaar geleden klopte Ajax weer aan en maakte hij wel de overstap. ,,Achteraf gezien is het een prima keuze geweest’’, zei hij onlangs in deze krant. ,,Als je goed genoeg bent, komt die kans vanzelf weer.’’

Op de website van zijn club reageert Van Bladeren trots op de contractondertekening. ,,Er spreekt heel veel vertrouwen uit, vooral omdat ik pas 17 jaar ben.’’ Edwin van der Sar, nu algemeen directeur van Ajax, laat op die plek weten dat Van Bladeren de contractverlenging heeft afgedwongen met zijn sterke optredens.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.