Onterechte declaratie Wil Verschuur

Erna Straatsma
Alphen aan den Rijn

De Alphense politica Wil Verschuur (Beter Alphen) moet 825 euro aan onterecht gedeclareerde advocaatskosten aan de gemeente terugbetalen.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn hebben dit besloten in lijn met een recente uitspraak van de gemeentelijke commissie bezwaarschriften. Die commissie heeft Verschuurs bezwaar tegen de geëiste terugbetaling van in 2014 gemaakte kosten verworpen.

Verschuur, fractievoorzitter van Beter Alphen, heeft de kosten gemaakt tijdens een strafzaak. Ze moest zich verdedigen na een aanklacht van Pauline Heijkoop (Groenen Hart Democraat), die door Verschuur werd uitgescholden tijdens een informele bijeenkomst van fractievoorzitters , op 16 juli 2014.

B en W stellen dat de uitgaven niet vallen onder de noemer ’fractieondersteuning’. De kosten voor een advocaat zijn volgens het college gebruikt voor persoonlijke verdediging van Verschuur.

Verschuur is vorig jaar september door het Haagse gerechtshof veroordeeld tot een boete van 150. Verschuur noemde haar collega ’leugenachtig rotwijf’ en zou ook ’klerewijf’ en ’tyfuswijf’ gezegd hebben.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.