Kai Verbij: dit is een klap in het gezicht

Kai Verbij na de 500 meter schaatsen in de Gangneung Oval tijdens de Olympische Winterspelen van Pyeongchang.© ANP

GANGNEUNG

Schaatser Kai Verbij uit Hoogmade is telerugesteld over zijn olympische 500 meter-wedstrijd van maandagmiddag.

Kai Verbij tijdens de 500 meter schaatsen in de Gangneung Oval tijdens de Olympische Winterspelen van Pyeongchang.© ANP

,,Het is toch een klap in het gezicht als Lorentzen zo hard rijdt en wij als Nederlanders er zo ver achter zitten'', zei Verbij, daarbij doelend op de winnende tijd van 34,41 van de Noorse schaatser.

(Tekst loopt door onder tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Voor Verbij was het zijn eerste wedstrijd sinds hij eind december bij het olympisch kwalificatietoernooi een liesblessure opliep. Hij werd negende.

,,Je weet gewoon niet wat je kan. Mijn opening was heel goed en daar ben ik heel blij mee. Daar was ik het meest onzeker over. Het rondje was niet goed. Ik heb te weinig wedstrijdritme gehad. Misschien heb ik ook wel iets te voorzichtig gereden. Ik denk niet dat iemand me echt iets kwalijk kan nemen'', aldus de sprinter van Team Plantina, die vrijdag ook nog meedoet aan de olympische 1000 meter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

,,Ik moet snel de knop omzetten en me richten op die afstand. Ik moet op scherp staan, want met zo'n rondje van vandaag kom ik er dan niet. Die Noren en die Koreanen waren vandaag echt heel erg goed.''

De 1000 meter is voor Verbij van extra belang. De geboren Leiderdorper werd eind januari door schaatsbond KNSB aangewezen voor het WK sprint van maart in Changchun, maar dan moet hij in Pyeongchang wel vormbehoud tonen. Dat houdt in dit geval in dat de 23-jarige Verbij bij de Spelen in een gecombineerd klassement over de 500 en 1000 meter in de top drie moet eindigen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.