Dode vrouw blijkt vermiste Nataschja uit Epe, verdachte is Leidse vriend

Liza Janson
Leiden

De dode vrouw die eind juli werd gevonden in een sloot in Leiden is de vermiste Nataschja Scheeres uit Epe. Ze is de vriendin van de 44-jarige hoofdverdachte.

Het lichaam werd maandagavond 30 juli in de sloot langs de Stevenshofdreef gevonden. Ze lag waarschijnlijk al geruime tijd in het water.

Er werden twee Leidenaren opgepakt. Een van hen is de vriend van de 44-jarige vrouw, meldt het Openbaar Ministerie (OM). Hij wordt verdacht van doodslag en heeft een bekennende verklaring afgelegd. De andere verdachte, een 50-jarige man, is inmiddels weer vrij. Hij wees de politie op het lichaam en zou hebben geholpen met het verstoppen van het lichaam. Hij wordt daarvoor vervolgd.

De familie van Nataschja Scheeres tast volgens de krant De Stentor in het duister over het hoe en waarom. Vader John zegt tegen de krant: ,,We weten verder ook nog niets, behalve dat het om onze dochter gaat. Verder wil ik er niets over zeggen, het is verdrietig genoeg.’’

De vrouw werd al een tijdje vermist. Haar zus plaatste 23 juli een oproep op Facebook, toen werd ze al drie weken vermist. ,,We hebben op 21 juli de melding van vermissing gekregen’’, zegt een woordvoerder van het OM.

De verdachte woonde in een van de zogenoemde ’scheve huisjes’ aan de Stevenshofdreef, naast gebouw De Groote Vink. Op deze plek staan twee containerwoningen voor mensen die vanwege overlast niet in een gewoon huis kunnen wonen.

Vlak na de vondst van het lichaam deed de recherche onderzoek bij de containerwoningen. Een van de containers is inmiddels verzegeld en de bewoner is opgepakt, weet de bewoner van de andere container. ,,Hij zit nog vast’’, zei hij dinsdagmiddag. Het OM wil niet bevestigen of de verdachte een bewoner is van deze containerwoningen.

Ook advocaat Rogier Kamphuis, die de verdachte bijstaat, kan nog niet veel zeggen. Volgens Kamphuis heeft zijn cliënt geen doodslag bekend. ,,Hij heeft een uitgebreide verklaring afgelegd, maar het is wat kort door de bocht van het OM om te zeggen dat hij heeft bekend.’’ De 44-jarige Leidenaar heeft het zwaar met de zaak. ,,Het is nogal wat, wat er met hem gebeurt. Het doet hem veel.’’

De Leidenaar hoort woensdag of zijn voorarrest wordt verlengd.

Foto’s: Toon van der Poel

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.