TOP verliest en staat gedeeld laatste

Redactie Leidsch Dagblad
Sassenheim

TOP/Wereldtickets.nl heeft de belangrijke wedstrijd tegen Dalto verloren. In Sassenheim werd het 18-21. Dalto is een directe concurrent van TOP in de strijd tegen de onderste plaatsen. Door het gelijke spel van Deetos delen de Sassenheimers de laatste plaats nu met die ploeg.

Bij rust leek er weinig aan de hand voor TOP. De ploeg leidde met 12-10 en gezien het feit dat Dalto bijna elke tweede helft dit seizoen dramatisch speelt, leken er mogelijkheden om twee belangrijke punten toe te voegen aan het totaal.

Dalto speelde inderdaad niet goed na rust, maar de thuisploeg deed het nog slechter. Na achttien minuten had TOP pas twee keer gescoord en stond Dalto drie doelpunten voor. Coach Hans Heemkerk besloot good old Sander Harmzen van de bank te halen om de broodnodige ervaring binnen de lijnen te brengen. Harmzen stopte na vorig seizoen, maar traint zeker één keer in de week mee met de selectie. ,,Het was een gok om Sander in te brengen'', aldus Heemskerk.

Aanvankelijk pakte die goed uit, want TOP kwam terug tot één doelpunt verschil. Daarna maakte Dalto een belangrijke treffer en was de kans op punten verkeken voor TOP. ,,We zijn nog niet in paniek, maar we hebben heel hard een overwinning nodig'', zei Heemskerk.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.