Ouderen maken dienst uit op Hillegom Open

Mariëtte van den Berg baalt na een misser. Ze verloor op eigen park de finale. Foto Taco van der Eb

Hielke Biemond
Hillegom

Tien jaar geleden volgden Mariëtte van den Berg en Birgitte Oldeman-Schoemaker samen tennisles bij TV Nieuw-Vennep. Gisteren kwamen ze elkaar opnieuw tegen in de finale van het Hillegom Open. In een spannende eindstrijd trok Oldeman-Schoemaker aan het langste eind: 6-3, 4-6 en 6-3.

Bij Van den Berg en Oldeman-Schoemaker verscheen er een brede glimlach op het gezicht nadat ze op internet zagen dat ze onderling mochten uitmaken wie het toernooi op haar naam zou schrijven. Niet alleen vonden ze het leuk om elkaar na al die jaren weer te zien, ook het feit dat er een keer niet een tiener aan de andere kant van het net zou staan, zorgde voor tevredenheid.

Leeftijdsverschil

Met name het leeftijdsverschil weerhoudt Van den Berg (33) en Oldeman-Schoemaker (43) ervan om veel toernooien te gaan spelen. Hillegom was voor beide speelsters mooi dichtbij. ,,Het is niet echt leuk om tegen een zestienjarige te spelen”, aldus Van den Berg. ,,Maar als je een toernooitje wilt spelen, kun je niet anders.” De twee hebben, mede door goede resultaten in de competitie, een rating van 2,9.

En prompt haalden ze gisteren de finale in Hillegom. Oldeman-Schoemaker en Van den Berg wonnen eerder in de week beide poulewedstrijden. Thuisspeelster Van den Berg wist haar favorietenstatus in de eindstrijd vervolgens niet waar te maken. In de gelijkopgaande derde set moest ze uiteindelijk buigen voor haar tien jaar oudere opponente.

Warming-up

,,Ik moest er heel hard voor werken. Mariëtte heeft bijna alles terug”, zei een blije Oldeman-Schoemaker, die nog nooit een wedstrijd tegen Van den Berg had gespeeld. ,,Het is leuk dat ik hier heb gewonnen. Ik wilde dit toernooi eigenlijk gebruiken als warming-up voor de clubkampioenschappen bij Nieuw-Vennep.”

De tijd dat ze stevig baalde van een nederlaag is volgens Van den Berg allang voorbij. ,,We hebben er samen een mooie pot van gemaakt. Daar kan ik ook van genieten.” De Hillegomse speelde vorig jaar een zestal toernooien. Of ze dat dit jaar weer gaat doen, weet ze nog niet. Oldeman-Schoemaker komt nog in actie bij de 41e editie van HOT in Nieuw-Vennep.

In de categorie B bleek Jeannine van Reeken de sterkste te zijn in een poule van vijf. De Rotterdamse won al haar wedstrijden. De als eerste geplaatste Jolien van der Geest werd tweede.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.