Haaswijk Oegstgeest mikt op predicaat 'Kern met Pit'

Binnert Glastra
Oegstgeest

De Oegstgeestse stichting Wat ben je gegroeid (WBJG) heeft zich met een lokaal moestuin- en kookboekproject in de wijk Haaswijk  het project aangemeld voor de jaarlijkse wedstrijd Kern met Pit, die de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij al sinds 1978 organiseert.

Het is een wedstrijd voor bewonersgroepen die hun leefomgeving proberen te verbeteren. Maakt niet uit of het een skatebaan, een dorpshuis of een nieuw zangkoor is. Als het maar binnen een jaar wordt uitgevoerd. Per provincie wordt een aantal initiatieven uitgekozen (voor Zuid-Holland zijn dat er tien) die sowieso al kunnen rekenen op een steuntje in de rug van 1000 euro en het predicaat ’Kern met Pit’. Daarna begint de echte wedstrijd pas, voor een extra bijdrage.

Eerst per provincie voor nog eens 1500 euro. Die wedstrijd werd vorig jaar gewonnen door de vrijwilligers die de Leidse begraafplaats Groenesteeg opknapten, toegankelijk maakten en met tal van activiteiten in de schijnwerpers zetten.

De twaalf provinciale winnaars strijden vervolgens om de nationale titel ’Gouden Pit’, en prijzengeld van 1000, 2000 of 3000 euro. Inschrijven voor de editie van volgend jaar kan nog tot 31 oktober, op www.kernmetpit.nl. Daar zijn ook de voorwaarden te vinden.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.