Politie lost waarschuwingsschot bij aanhoudingen in Katwijk [update]

Internetredactie
KATWIJK

De politie heeft vrijdagavond een waarschuwingsschot gelost bij de aanhouding van drie mannen op de Groen van Prinstererweg in Katwijk.

Omstreeks 20.00 uur werden twee surveillerende agenten door een automobilist aangesproken, die meldde dat er op de Biltlaan een meisje werd belaagd door drie jongens. Daarbij had hij ook een vuurwapen gezien.

Het drietal werd aangetroffen op de Groen van Prinstererstraat. Vanwege de melding over het vuurwapen, benaderde de agenten de drie met getrokken wapens. Vlak voor de aanhouding loste een agent een waarschuwingsschot omdat één van de verdachten weigerde zijn handen te laten zien. Niemand raakte gewond.

De verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau, waar al snel bleek dat zij met de vermeende mishandeling waarschijnlijk niets te maken hadden. Eén van hen, een 20-jarige Katwijker, bleek wel een hoeveelheid verdovende middelen bij zich te hebben en zal daarvoor worden verhoord. De andere twee zijn naar huis gestuurd.

Het slachtoffer, een Katwijkse, is inmiddels bij de politie bekend en heeft een eerste verklaring afgelegd. De recherche onderzoekt de zaak en de exacte toedracht.

Foto’s: Leon Gielen

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.