Plan voor mountainbikeparcours in Duinvallei ingetrokken

Voorzitter Dick van der Plas: ,,Een gemiste kans.’’

Voorzitter Dick van der Plas: ,,Een gemiste kans.’’© Archieffoto Hielco KUIPERS

Alieke Hoogenboom
Katwijk

IJsclub Voorwaarts heeft geen andere manier gevonden om het initiatief voor een mountainbikeparcours in Duinvallei te financieren. De vereniging dient daarom geen plan in bij het team dat bepaalt welke ideeën een plek krijgen op het braakliggende terrein in Katwijk.

,,Wij vinden het een gemiste kans voor de Katwijkse samenleving dat ons initiatief voor Duinvallei niet van de grond komt. Maar de houding van een meerderheid van de raad, laat ons geen andere keuze’’, zegt voorzitter Dick van der Plas. ,,Door gebrek aan politiek draagvlak, valt de basis onder ons businessplan weg.’’

De vereniging wilde voor de aanleg gebruikmaken van het bedrag dat in 2014 voor een dergelijke sportvoorziening bij vliegkamp Valkenburg is gereserveerd. Een raadsmeerderheid vindt dat dat geld niet zomaar kan worden gebruikt voor een ATB-parcours op een andere plek. Ook willen de raadsleden niet dat er een ongelijk speelveld ontstaat. De regel voor de tijdelijke invulling van Duinvallei - tussen De Zanderij en N206 - is namelijk dat de gemeenteraad zich nergens mee bemoeit.

De initiatieven moeten uiterlijk morgen worden ingediend.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.