Ontwerp Regenboogschool valt duurder uit

voorschoten - De nieuwbouw van de Regenboogschool aan de Beetslaan in Voorschoten pakt een kleine twee ton duurder uit dan aanvankelijk begroot. Bij het vaststellen van het budget voor de bouw in 2008 hield de raad nog geen rekening met een aantal milieuvriendelijke voorzieningen op, in en aan het nieuwe gebouw.

Burgemeester en wethouders willen nu eerst afwachten wat de uitkomst zal zijn van de aanbestedingsprocedure. Mocht blijken dat de hele klus alleen duurder kan worden uitgevoerd dan de raad heeft begroot, dan komt het college met een voorstel over waar dat extra geld vandaan moet komen. Welk bedrag destijds is opzijgezet, is in verband met de aanbestedingsprocedure niet openbaar gemaakt.

Een van de voorgestelde milieuvriendelijke voorzieningen van de Regenboogschool is een zogeheten ‘sedumdak’ dat is begroeid met plantjes zoals mos, sedum, vetplanten en kruiden. Het dak moet ervoor zorgen dat het ’s zomers binnen koeler is en ‘s winters juist warmer. Bovendien zou het fijnstof en CO2 moeten absorberen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.