Man valt meerdere mensen lastig in Noordwijk

© Foto: Leon Gielen

Noordwijk

Een man heeft de afgelopen dagen meerdere mensen lastiggevallen in Noordwijk. De lastpak is vrijdag opgepakt nadat hij op de Duinweg een oudere man met de dood had bedreigd. Hij bleek nog 59 dagen gevangenisstraf te moeten uitzitten. Ook stond hij geregistreerd als ongewenst vreemdeling.

De politie ontving de afgelopen week meerdere meldingen van een man die mensen in het dorp lastig had gevallen. Hierbij zou hij hebben geschreeuwd, gedreigd en vooral vrouwen als mikpunt hebben uitgekozen. De ene keer was hij met een auto, de andere keer te voet.

Bij nagenoeg iedere melding werd eenzelfde signalement van de man gegeven, een aantal keer werd ook een kenteken vermeld. Met de auto zou op een ’asociale’ manier door het dorp zijn gereden, aldus de politie op Facebook.

Op vrijdag kwamen opnieuw meldingen binnen. In de ochtend werd op de Duinweg een oudere man met de dood bedreigd, in de middag werd een aantal Duitse toeristen bij een tankstation agressief benaderd. Later op de middag bleek de man ook nog eens naar passerende vrouwen en scholieren op de Duinweg te hebben geschreeuwd.

De overlastpleger kon op de Duinweg worden aangehouden. Hij bleek nog een gevangenisstraf van 59 dagen te uitzitten. Ook stond hij geregistreerd als ongewenst vreemdeling.

De man is meegenomen naar het cellencomplex op het politiebureau. Hij zal op een later moment naar de gevangenis worden overgebracht. Nadat hij zijn openstaande gevangenisstraf heeft uitgezeten, neemt de vreemdelingenpolitie hem in vreemdelingenbewaring. Hij zal vermoedelijk worden uitgezet.

Foto’s: Leon Gielen

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.