Toenadering Katwijk en Rijnvogels

Haniff Harharah
Katwijk

Buurverenigingen Katwijk en FC Rijnvogels zetten in op een samenwerking. De zaterdagclubs, die respectievelijk uitkomen in de tweede en derde divisie, willen zowel op technisch als commercieel niveau elkaar versterken.

De eerste gesprekken dateren al van eind vorig jaar. Rijnvogels nam daartoe het initiatief. ,,Beide clubs hebben veel raakvlakken’’, verklaart Cees Bruinink, technisch directeur van Katwijk. ,,We hebben allebei de laatste jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt.’’

Het belangrijkste argument voor een samenwerking is dat er meer Katwijkse spelers in het eerste elftal van beide clubs moeten komen. Daarom is het de bedoeling dat beloftevolle spelers van FC Rijnvogels zich binnenkort voegen bij individuele talententrainingen van de buurman, die worden gegeven door voormalig Katwijk-spelers als Danny Guijt en Marco de Ridder.

Met de uitbreiding van een transferperiode in de winterstop voor amateurclubs is het onderling verhuren van spelers een serieuze optie, volgens Bruinink. Zo ver is het nog niet, maar Katwijk heeft Rijnvogels al wel ‘geholpen’ aan twee versterkingen: Jop Verhagen en Mart Spierdijk.

Op commercieel vlak hebben de clubs al een gezamenlijke ‘Haringparty’ gehad bij Rijnvogels. Leden die vrezen voor een eventuele fusie, worden door Bruinink gerustgesteld. ,,Dat is totaal niet aan de orde.’’

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.