Voormalig clubhuis Pernix wijkt voor zes huizen

Het rijtje met zes huizen aan de Leidatoweg.

Het rijtje met zes huizen aan de Leidatoweg.© afbeelding efy-group

Loman Leefmans
Leiden

De laatste dagen van het voormalige clubhuis van korfbalclub Pernix zijn geteld. Het gebouwtje aan de Leidatoweg dat dateert uit 1984 maakt plaats voor zes huizen. Die zijn inmiddels al verkocht, meldt projectontwikkelaar Efy-Group uit Deventer.

Het clubhuis werd indertijd gebouwd aan de rand van het grote parkeerterrein van de Groenoordhal, direct achter het tankstation aan de Gooimeerlaan. Sinds de sloop van de grote hal en de bouw van woonwijk Groenoord is de omgeving sterk veranderd. Het clubhuis bleef. Het gemeentelijke gebouw deed dienst als hoofdkwartier van taxifirma Wielkens, daarna als wijkinformatiecentrum tijdens de bouw van de nieuwe buurt, en vervolgens stond het lang leeg.

Anderhalf jaar geleden nam Efy-Group het pand over om het te slopen en er zes woningen te bouwen die zijn ontworpen door Architecten-Lab, eveneens uit Deventer. Dat plan moet de gemeenteraad nog definitief goedkeuren. Een woordvoerder van Efy-Group laat weten dat ruim voor sloop en nieuwbouw, buurtbewoners erover worden bijgepraat.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.