Benieuwd naar nieuwe start op Langegracht

Redacteur Leiden
Leiden

De Langegracht is vanavond enkele uren voetgangersgebied. Vanaf de nieuwe startstreep van de Leidsch Dagblad Singelloop zoeken vrijdagavond duizenden hardlopers de snelste route naar de zeven Leidse singels.

De organisatie kijkt bijna net zo gespannen uit naar de 38ste editie van de goede-doelenloop als de deelnemers. Wanneer de proef met een verbrede start en een verlengd parcours (6730 meter) bevalt, willen de Leidse Politie Sportvereniging en het Leidsch Dagblad op dezelfde voet verdergaan.

Hoe druk het vrijdagavond wordt, kan voorzitter Leen van Iwaarden niet precies vertellen. ,,Veel mensen beslissen pas op de dag van de Singelloop of zij meelopen’’, zegt hij. In de voorverkoop namen vooral scholen, bedrijven en instellingen veel startnummers af, soms met honderden tegelijk. De verkoop van startnummers op de Langegracht loopt door tot een half uur voor de start.

Hoewel het geen officiële wedstrijd is, geniet de Leidsch Dagblad Singelloop ook grote populariteit onder geoefende atleten. Zij mogen met zijn 150-en vanaf de voorste rij vertrekken als burgemeester Henri Lenferink om 19.30 uur het startschot lost. Naast toppers van nu (winnaar van 2012 Noah Schutte (stratnummer 1), Vincent Mensen (90) en Maarten Jumelet (86 ) melden ook enige toppers van toen zich in het wedstrijdvak: de oud-winnaars Theo van der Veer (startnummer 57) uit Ede en Huub Pragt (4) uit Hilversum, met zijn partner Joke Kleyweg (5).

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.