Het vertrouwen is terug bij Ter Leede

Nick Verwoerd
Sassenheim

Na negen wedstrijden zonder overwinning behaalde Ter Leede vorig weekend bij Deltasport  weer eens een zege. De winst gaf het team van coach Henk Wisman vertrouwen. Dat bleek zaterdag tegen het hooggenoteerde Jodan Boys. Dankzij twee goals van Jeffrey Bok scoorden de Sassenheimers een driepunter: 2-1.

Het was ruim vier maanden geleden dat de geelroden een thuiszege boekten. Op 10 oktober klopten zij Heinenoord. Toen bleef een succesvol vervolg uit. Dat was nu dus wel het geval.

Stroef

Wisman moest op het laatste moment zijn opstelling wijzigen. In de warming-up haakte de niet fitte Ben van der Lans af. Middenvelder Mitchell Kappenberg loste de vacature in de defensie op en Youssef Ait El Houssi, die wisselspeler zou zijn, draafde alsnog in de middenlinie op.

De start van de thuisclub was stroef. Ter Leede kreeg daarvoor na een kwartier spelen de rekening gepresenteerd. Bij een voorzet van Enzo Huntink ontsnapte de beweeglijke Ahmed el Azzouti  even aan de bewaking van Tomas Arroyo en meteen was het raak. Het was de tiende competitietreffer van de spits die eerder dit seizoen in Gouda Ter Leede met twee doelpunten ook al pijn deed (2-1).

,,We begonnen te slap, maar na hun goal zijn we de duels gaan winnen en zijn we blijven knokken voor een goed resultaat”, meende Wisman. Zo kreeg zijn ploeg naarmate de eerste helft vorderde meer vat op het spel. Dat leverde nog geen scoringsmogelijkheden op.

Wind

De Goudse verdediging, een van de minst gepasseerde in de afdeling, gaf vooralsnog geen krimp. Dat veranderde na ruim een halfuur. Bok stuurde vanaf de middenlijn rechtshalf Ait El Houssi diep en was daarna op tijd bij de verste paal om diens voorzet binnen te knikken. Even later stond Ter Leede op voorsprong.

Een door de wind gedreven uittrap van doelman Bogdan Constantin stuiterde over de Goudse achterhoede heen en dat bood Bok de gelegenheid om met een fraaie boogbal goalie Martin Straver het nakijken te geven: 2-1. ,,Ik had er al een paar keer op gerekend dat de bal zo door zou schieten en nu gebeurde dat dus. Ik zag ook dat de keeper te ver voor zijn doel stond en probeerde het met een lob. Hij zat er mooi in”, vertelde Bok.

Na de doelwisseling trokken de bezoekers, met de wind in de rug, het initiatief naar zich toe. Dat leidde vlot tot een kans voor El Azzouti. Constantin pareerde de inzet  knap, waarna de spits in de rebound over knalde.

De bezoekers pompten daarna zonder succes veel ballen hoog in het Sassenheimse strafschopgebied. Aan de andere zijde verzuimde de ijverige Thierry van der Kooye na een gave actie van Bok het duel te beslissen. Daardoor bleef het tot aan het einde spannend.

Ter Leede – Jodan Boys  2-1 (2-1). 14. El Azzouti 0-1, 33. Bok 1-1, 38. Bok 2-1. Scheidsrechter: Prooi. Toeschouwers: 300.

Ter Leede: Constantin, Arroyo, Kappenberg, Kewal, Robertson, Ait El Houssi, Verplancke, Ammerlaan, Bok, Van der Kooye, Dam.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.