Bouw ’Parel van Zeehos’ begint eindelijk

Redactie Leidsch Dagblad
katwijk

Met enige vertraging is een begin gemaakt met wat de ’parel van het Zeehosterrein’ in Katwijk moet worden. Het gezondheidscentrum is straks het kloppend hart van de nieuwe wijk tussen de Boulevard, Seinpoststraat en Drieplassenweg.

In het gebouw komt een grand café, waar bewoners en cliënten elkaar kunnen treffen. Verder komen er huisartsen, een prik-lab, fysiotherapeuten en een kinderdagverblijf in. Onder het plein voor het centrum komt een parkeergarage.De eerste paal van fase 1B had dus eerder geslagen moeten worden. Maar het is, op zijn zachtst gezegd, momenteel stil op de woningmarkt. Opdrachtgever Het Raamwerk nam even wat meer tijd voor de verkoop van de veertien appartementen, die in het gebouw komen. Er zijn er inmiddels zes van verkocht. Reden voor projectleider Marco de Kievit om groen licht te geven. Langer wachten was ook niet verantwoord, omdat de bewoners van de wijk de parkeergarage nodig hebben om hun voertuig te parkeren en de zorginstellingen wachten op hun nieuwe onderkomen, die in de zomer van 2013 klaar moet zijn.Fase 1A is zo goed als voltooid. De 59 woningen voor particulieren zijn bewoond. Dat geldt ook voor tachtig van de negentig zorgwoningen en een aantal voorzieningen voor dagbesteding. Wanneer de bouw van de laatste fase gaat beginnen, is niet duidelijk.

Na fase 1B volgt fase 2. Daarin appartementen, vrijstaande eengezinswoningen en zorgwoningen in de duinen. Verder komt nog een gebouw voor dagbesteding. In het oude hoofdgebouw worden luxe appartementen gerealiseerd.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.